A modern munkaerőpiac egyik legégetőbb problémája a tehetséges munkavállalók megtartása. A vállalatok számára nem csupán a megfelelő szakember megtalálása jelent kihívást, hanem az is, hogy ezeket a kiváló munkaerőket hosszú távon maguknál tartsák. Az elkötelezett és motivált munkaerő megtartása kulcsfontosságú egy vállalat sikeréhez, hiszen a magas fluktuáció nem csak pénzügyi terhet ró a vállalkozásokra, de a munkahelyi morált és a csapatdinamikát is negatívan befolyásolhatja.

Mennyibe kerül egy rosszul kiválasztott munkatárs?

A fluktuáció nem csak arról szól, hogy újra kell hirdetni egy pozíciót és új munkavállalót kell betanítani. A rejtett költségek – mint például a tudás elvesztése, a csapatmunka zavarai, és az átmeneti időszakban csökkenő produktivitás – sokszorosan meghaladhatják az új munkatárs felvételének közvetlen költségeit. A HR Portál 2022-es tanulmánya szerint egy magasan képzett munkavállaló távozása elérheti akár a 6,4 millió forintot is! Ugye te is érzed, hogy ez csak az ablakon kidobott pénz?!

A munkavállalók távozásának okai sokfélék lehetnek, de gyakran visszavezethetők a munkahelyi elégedettség hiányára. A fiatalabb generációk, mint a Y és Z generáció, már nem csak a magas fizetést keresik, hanem olyan munkahelyi környezetet, ahol értékelik őket, lehetőségük van szakmai fejlődésre, és ahol munkájuknak valódi értelmet tulajdonítanak.

Példaként említhető a Google, amely rendszeresen szerepel a legjobb munkahelyeket rangsoroló listák élén. Nem titok, hogy a vállalat különféle juttatásokkal, rugalmas munkavégzési lehetőségekkel és egyedülálló vállalati kultúrával vonzza és tartja meg munkatársait. A Google sikere jól mutatja, hogy a munkavállalói elégedettség és a munkaerő megtartásához integrált megközelítésre van szükség.

Stratégiák a jó(!) munkerő megtartásához

  1. A vállalati kultúra erősítése: Egy pozitív, befogadó és támogató munkahelyi környezet elengedhetetlen a munkavállalói elégedettséghez.
  2. A munkavállalók fejlesztése: Biztosítson rendszeres képzési és fejlődési lehetőségeket, hogy a munkatársak érezzék, karrierjük előre halad.
  3. Versenyképes juttatásokat kínálása: A fizetésen túl olyan juttatások, mint a rugalmas munkaidő, távmunka lehetőség, és az egészségügyi előnyök hozzájárulhatnak a munkavállalói lojalitáshoz.
  4. A munkatársak értékelése és elismerése: Rendszeres visszajelzések és elismerések segíthetnek abban, hogy a munkavállalók értékelve érezzék magukat.
  5. Erős közösséget építése: Céges rendezvények és team building tevékenységek segíthetnek megerősíteni a csapatszellemet és növelni a munkahelyi elégedettséget.

A tehetséges munkaerő megtartása kihívást jelent, de a fenti stratégiák alkalmazásával a vállalatok jelentősen javíthatnak a munkavállalói elégedettségen és lojalitáson. A Sikeres Kiválasztás webinárunk kiváló lehetőséget nyújt a cégvezetők és HR szakemberek számára, hogy megtanulják, hogyan építhetik be ezeket a stratégiákat a napi működésbe, biztosítva ezzel vállalatuk hosszú távú sikerét a munkaerőpiacon.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük